Dyned kullanımı power point sunumu

9 Kasım 2009 Pazartesi

Öğretmenlere Teknik bilgiler

1- Records Manager’da 4 şifre vardır.
2- Yönetici şifresi tüm yetkilere sahiptir.
3- Gözlemci şifresi kendi grubunda sadece görme yetkisine sahiptir.
4- Grup şifresi İngilizce ve görevli öğretmenlerine verilir.
5- Eğitmen şifresi her sınıfın kendi öğretmenine verilir.
6- Okuldaki öğretmenin grup şifresi ve eğitmen şifresine ihtiyacı vardır.
7- Öğrenci şifresi ile eğitim yazılımına girilir.
8- Öğretmenin de eğitim yazılımına girmek için öğrenci kimliği ve şifresi olmalıdır.
9- Sunucu bilgisayarına DynEd kurulumu bir öğrenci bilgisayarından yapmak gerekir.
10- Okuldaki alt yapı tamam ise, öğrenci bilgisayarında kurulum yapılırken C:Program Files/DynEd aşamasına gelindiğinde Gözat’tan ana bilgisayarın içine ulaşıp doğru yere kurulum yapmak gerekir.
11- Eskiden sadece C:Program Files altına DynEd klasörü kurulurdu. Program Files dışında bir de (XP için) C:Documents and Settings/All Users/Application Data dosyasına DynEd klasörü kuruluyor. Öğrencilerin yarattığı tüm bilgiler, yani dyned.log file buradadır.
12- Vista’da ise DynEd’iğn ikinci klasörü C’nin altında Program Data adlı gizli dosyaya kuruluyor.
13- MEB için kurulum yaparken internete bağlı olmak gerekmez ancak güncelleme yapmak için ve ilk çalışmada internete bağlı olmak gerekir. Ondan sonra 15 gün boyunca öğrenci internete bağlanmadan çalışabilir.
14- Okul bazında sisteme girerken CTRL düğmesine basılırsa silinmiş sınıflar görülür, sınıfa girerken CTRL basılı olursa silinmiş öğrenciler görülür
15- Öğrenci adlarını içeri aktarmada önce Excel tablosuna bilgiler girilir. İlk sütuna isim-soyad, ikinci sütuna e-posta, üçüncü sütuna şifre yazılır. Farklı kaydet tıklanarak belge Metin (sekme ile ayrılmış) olarak kaydedildikten sonra içeri aktarılır.
16- Sınıf kurarken herşey karşınıza geldiği gibi (default) kurulmalıdır. Öğrenciler sekmesi altında, “Öğrencilerin tüm bilgilerini değiştirmelerine izin ver” seçeneği değil “Sadece şifrelerini değiştirmelerine izin ver” seçeneği işaretlenmelidir.
17- Extension Activites sınıf içi çalışmaları için bir kılavuzdur. Hangi noktada Extension Activities’i tıklanırsa o noktaya ilişkin çalışmalar açılır. Tüm ders planı ve egzersizler öğretmenler için hazırlanmıştır.
18- Düzey/Shuffler öğrencinin çalıştığı bölümün zorluk derecesidir. Düzey’in 3.0’a gelmesi gerekir. Bu noktada öğrenci o bölümdeki herşeyi görmüş olur.
19- Sınıftan sınıfa öğrenci aktarmak için öğrenciler seçilir, Seçenekler’den öğrenci aktarma bulunur, aktarılabilecek tüm sınıfların listesi çıkar, istenen sınıfa aktarma yapılır.
20- Mezun olan 8. sınıflar silinir, böylece o öğrenciler artık çalışamaz.
21- Shuffler’da düzeyin yükselmesi için aynı bölümün tekrar çalışılması ve anlama sorularına doğru yanıt verilmesi gerekir.
22- Her gün çalışma yapmak en doğru çalışma yöntemidir. Günde 20 dakika öğrenciler için idealdir.
23- Progress Manager öğrenciye ilk kez girdiği bir bölümde yerleştirmeyi doğrulayan bir Beceri Sınavı’nın açılmasını sağlıyor. Çalışması tamamlanınca aynı Beceri Sınavı tekrar açılıyor ve aradaki gelişmeyi gösteriyor.
24- Okullarda eğer olması gereken yapılmış ise, sunucu bilgisayarın içindeki tüm bilgiler istenilen bir zamanda Ankara’daki sunucu ile eşleştirilir. Bilgiler 2 yerde vardır: Ankara’daki sunucuda ve okuldaki sunucuda öğrencilerin tüm kayıtları her zaman vardır.
25- Eğitim yazılımları ilk açıldığında tüm dersler kilitlidir. Öğretmenin öğrencilerin düzeyine göre belirli bir ünitenin tamamını açması gerekir. Bundan sonra öğrenci çalıştıkça diğer üniteler kendiliğinden açılacaktır. Beceri Sınavları ilk başta kilitlidir, zamanı gelince (standart kurulumda) %80’de sınav açılır.
26- Çalıştığı ünitede her bölümü %50’ye gelince diğer ünitenin Confirmation sınavı açılır.
27- Öğrenci Confirmation sınavından geçer not alırsa bir sonraki ünite kendiliğinden açılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder