Dyned kullanımı power point sunumu

9 Kasım 2009 Pazartesi

DynEd Veli Bilgilendirmesi

Sayın Velimiz,

Öğrencilerimizin DynEd’i daha verimli kullanmaları için konularımızla ilgili üniteleri hafta sonu ödevi olarak veriyoruz. Ancak, öğrencilerimizin bazılarının ev bilgisayarlarında yaşadıkları bazı problemler sebebiyle DynEd çalışamadıklarını gözlemledik. Bu doğrultuda, sizlerden aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi ve öğrencilerimizin çalışmalarını desteklemenizi rica ediyoruz.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1-) DynEd Programına girmeye çalışırken “Geçersiz oturum açılışı / Invalid Login” hata mesajıyla karşılaşıyorsanız Ctrl tuşuna basılı tutarak DynEd ikonunu iki kere tıklayın ve Server -3 (Americas Europe Asia) seçin.Guncelleme yaptıktan sonra yeniden aynı işlem ile TÜRKİYE RESMİ OKULLAR Serve-6 yı seçin.

2-) Öğrenci, programı online (çevrimiçi) çalışıyorsa internette oluşabilecek kesintiler kayıtların servera ulaşmamasına yol açabilir. Bu yüzden internet bağlantınızı muhakkak kontrol edin.

3-) Program offline ( çevrimdışı) çalışılıyorsa en geç pazar günü internete bağlanıp kayıtların servera ulaşmasını sağlayın. (Servera ulaşmayan kayıtlar İngilizce öğretmenleri tarafından da kayıt yöneticisinde gözükmeyeceğinden öğrenci ödevini yapmamış sayılabilir.)

4-) DynEd’e girmeye çalışırken “ İnternete bağlı olduğunuzdan emin olun” hata mesajıyla karşılaşıyorsanız ve internet bağlantınızın olduğundan da eminseniz bunun nedeni bilgisayardaki antivirüs programının “firewall” (Güvenlik duvarı / Internet security) özelliğinin DynEd programının internet erişimine izin vermemesi olabilir. Bunun için; antivirüs programı → Güvenlik Duvarı Ayarları → DynEd’e izin ver ya da görev çubuğunda aktif halde bulunan antivirüs ikonuna gelip fareyi sağ tıklayıp disable ( geçici olarak devre dışı) veya exit(çıkış) yapın.

5-) DynEd kurulumunuzun cinsinden emin olun. Eğer tam kurulum yaptıysanız CD veya DVD olmadan çalışabilirsiniz. Minimum kurum yaptıysanız ve öğrenci girmek istediği programın CD veya DVD’sini takmadıysa program “ Tüm dersler eğitmeniniz tarafından kilitli” hata mesajı verir. Bu yüzden, DynEd çalışmadan önce muhakkak çalışacağınız programın CD veya DVD’sini bilgisayarınıza takın.

6-) Öğrencinin seviyesine uygun programa girmeye çalıştığından emin olun. ( Öğrenci herhangi bir DynEd programına girmek istediğinde “ Program eğitmen tarafından kilitli” yazısıyla karşılaşıyorsa bunun nedeni öğrencinin aldığı “ Placement Test” sonucunda bu programın öğrencinin İngilizce seviyesinden yüksek olması ve bu sebeple otomatik olarak kilitli olması olabilir.)

7-) Bilgisayarınızı formatlamadan önce, Program Files’dan DynEd klasörünü yedekler, formatlama yapıldıktan sonra tekrar DynEd klasörünü Program Files’a atarsanız programı bir daha yüklemeye gerek kalmadan çalıştırabilirsiniz.

8-) Bilgisayarınız formatlandıysa, DynEd programını tekrar yüklemek için ‘Installation CD- 2.0 ‘
yerine Installation CD- 2.1 /2.4 kullanmanız gerekmektedir. Bu CD’leri İngilizce öğretmeninizden isteyebilirsiniz.Şu anda en son sürüm 2.5 mayıs 2008 dir .Okulunuzdan temin edebilirsiniz.

9-)Bilgisayardaki DynEd programını belirli aralıklarla mutlaka güncellediğinizden emin olun.
(Güncelleme yapmak için; Bilgisayarım → Yerel Disk(C:) → Program Files→ DynEd→ UpToDate.exe programı çalıştır→ Yanında [***] olan programları teker teker seçerek Yükle butonuna basınız.)







DYNED SİSTEMİNİN DOĞRU KULLANIMI İLE İLGİLİ BİLGİLER


1) DynEd Programına girmeye çalışırken “Geçersiz oturum açılışı / Invalid Login” hata mesajıyla karşılaşıyorsanız Ctrl tuşuna basılı tutarak DynEd ikonunu iki kere tıklayın ve Server -3 (Americas Europe Asia) seçin.Guncelleme yaptıktan sonra yeniden aynı işlem ile TÜRKİYE RESMİ OKULLAR Serve-6 yı seçin.

2) Öğrenci, programı online (çevrimiçi) çalışıyorsa internette oluşabilecek kesintiler kayıtların servera ulaşmamasına yol açabilir. Bu yüzden internet bağlantınızı muhakkak kontrol edin.

3) Program offline ( çevrimdışı) çalışılıyorsa en geç pazar günü internete bağlanıp kayıtların servera ulaşmasını sağlayın. (Servera ulaşmayan kayıtlar İngilizce öğretmenleri tarafından da kayıt yöneticisinde gözükmeyeceğinden öğrenci ödevini yapmamış sayılabilir.)

4) DynEd’e girmeye çalışırken “ İnternete bağlı olduğunuzdan emin olun” hata mesajıyla karşılaşıyorsanız ve internet bağlantınızın olduğundan da eminseniz bunun nedeni bilgisayardaki antivirüs programının “firewall” (Güvenlik duvarı / Internet security) özelliğinin DynEd programının internet erişimine izin vermemesi olabilir.
Bunun için; antivirüs programı → Güvenlik Duvarı Ayarları → DynEd’e izin ver ya da görev çubuğunda aktif halde bulunan antivirüs ikonuna gelip fareyi sağ tıklayıp disable ( geçici olarak devre dışı) veya exit(çıkış) yapın.

5) DynEd kurulumunuzun cinsinden emin olun. Eğer tam kurulum yaptıysanız CD veya DVD olmadan çalışabilirsiniz. Minimum kurum yaptıysanız ve öğrenci girmek istediği programın CD veya DVD’sini takmadıysa program “ Tüm dersler eğitmeniniz tarafından kilitli” hata mesajı verir. Bu yüzden, DynEd çalışmadan önce muhakkak çalışacağınız programın CD veya DVD’sini bilgisayarınıza takın.

6) Öğrencinin seviyesine uygun programa girmeye çalıştığından emin olun. ( Öğrenci herhangi bir DynEd programına girmek istediğinde “ Program eğitmen tarafından kilitli” yazısıyla karşılaşıyorsa bunun nedeni öğrencinin aldığı “ Placement Test” sonucunda bu programın öğrencinin İngilizce seviyesinden yüksek olması ve bu sebeple otomatik olarak kilitli olması olabilir.)

7) Bilgisayarınızı formatlamadan önce, Program Files’dan DynEd klasörünü yedekler, formatlama yapıldıktan sonra tekrar DynEd klasörünü Program Files’a atarsanız programı bir daha yüklemeye gerek kalmadan çalıştırabilirsiniz.

8) Bilgisayarınız formatlandıysa, DynEd programını tekrar yüklemek gerekmektedir.

9) Bilgisayardaki DynEd programını belirli aralıklarla mutlaka güncellediğinizden emin olun.
Güncelleme yapmak için: DynEd oturum açma kimlik ve şifrenizi girdikten →sol üst köşede yer alan Gelişmiş Seçenekler→Ürün Güncelleme→ Yükle→programı çalıştır→ Yanında [***] olan programları seçilerek Yükle butonuna basınız.
Ayrıca bu yolla da güncelleme yapabilirsiniz. Bilgisayarım → Yerel Disk(C:) → Program Files→ DynEd→ UpToDate.exe programı çalıştır→ Yanında [***] olan programları teker teker seçerek Yükle butonuna basınız.)












DYNED DOĞRU ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

1) Günde ortalama 30 dakikadan her gün DynEd çalışın. Bu düzenli çalışma tutor score/ çalışma notunuzun yükselmesini de sağlayacaktır.

2) Yeni bir modül/ünite çalışırken şu sırayı takip edin:

A. Sesinizi kaydetmeden her alt başlığı bir kere sırasıyla çalışın. ( Soruları cevaplayın.)
B. Daha sonraki her çalışmanızda her alt başlığı yine sırasıyla çalışın, ancak her defasında
sesinizi kaydedin.
C. Modül/ünitelerin ve alt bölümlerin yüzde oranları birbirine eşit olmalıdır. Yani, her
bölüme eşit ağırlık verin. (Örn. Unit 1 Song: % 100 Vocabulary: % 32 olmamalı!)
D. Modül/ünitenin ve her alt başlığın tamamlama yüzde oranı %80 olana dek aynı şekilde
çalışmaya devam edin.

3) Programı aktif olarak çalışmak ve çalışma notlarınızı yükseltmek için muhakkak sesinizi kaydetmeli ve şu sırayı takip etmelisiniz: ( DynEd çalışırken modül/ünitelerdeki soruları cevaplandırmak programın tam olarak aktif olarak çalışıldığı anlamına gelmez. Bu şekilde pasif olarak çalışabilir ve çalışma notlarınızı asla yükseltemezsiniz.)

A. Bir cümleyi dinleyin. (Bu bir bölümdeki her cümle için geçerlidir. Mikrofon/Microphone ve
Kulaklık/Headphone logolarının göründüğü her cümle/kelimeyi dinleyip onu
kaydedebilirsiniz.)
B. Sonra, Repetition/Tekrar tuşuna basıp cümleyi birkaç kez dinleyin. ( Cümleyi anlasanız bile
bu işlemi yapın çünkü doğru telaffuz için bu gereklidir.)
C. Mikrofon/Microphone tuşuna basarak sesinizi kaydedin.
D. Daha sonra, Kulaklık/Headphone tuşuna basarak sesinizi dinleyin.
E. Son olarak, Repetition/Tekrar tuşuna basıp cümleyi son bir kez dinleyip kendi telaffuzunuzla
karşılaştırın.
F. Gerekirse yukarıdaki işlemi tekrarlayın.

5) Bir modül/üniteyi %80 tamamlayıp Mastery Test’ten de geçer not olan en az 85 aldıktan sonra bir diğer modül/üniteyi çalışmaya başlayın. Fakat bitirmiş olduğunuz modül/üniteye birkaç ay sonra geri dönüp, üşerinden geçiniz. Böylelikle modül/üniteyi %100 tamamlamış olacaksınız.

6) Her çalışmadan sonra çalışma notunuzu (tutor score) ve bitirme yüzdenizi (completion
percentage) kontrol edin. Daha Fazla Ayrıntı(Details) tuşuna basarak daha fazla bilgiye
ulaşabilir, çalışma notunuzun neden bu olduğunu öğrenebilirsiniz. Lütfen, bir sonraki
çalışmanızda bu açıklamaları göz önünde bulundurun.

7)Programdan her zaman EXIT tuşuna basarak çıkın. Asla, Sağ-üst köşedeki X tuşundan
programı kapatmayın.

8) Programdan çıkarken “çalışma kayıtlarını eşleştirmek istiyor musunuz?” sorusuna her zaman
EVET deyin.

9) Internete bağlı olduğunuza ya da en az haftada bir internete bağlandığınıza emin olun. Bu
öğretmenlerimizin çalışmalarınızı sağlıklı şekilde kontrol edebilmeleri için çok önemlidir.

10) Her 15 günde bir programınızı güncelleştirin. ( Update)

Mehmet Zahit KUTLU
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder